Мъфините са ябълки и моркови са особено подходящи както за закуска, така и за акомпаниент към следобедна чаша чай или кафе. Можете да приготвите мъфини и да ги занесете в офиса – всички ще бъдат особено щастливи!  Още повече, когато не очакват!

Мъфините са особено ароматни, заради мановия мед, канелата и индийското орехче. Сладостта идва какво от меда, така и от стафидите, ябълките, морковите и от кафявата захар. Рецептата за мъфини е сравнително бърза за приготвяне. Заслужава си да я опитате!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Шоколадови мъфини с конфитюр от кестени

Мъфини с кюстендилски череши

Мъфини с черни боровинки

Pin It

Мъфини с ябълки, моркови и стафиди

От sheytanova Публикувано на : 12/02/2013

  • Брой / порции: за 12 мъфина

Мъфините са ябълки и моркови са особено подходящи както за закуска, така …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Двата вида брашно се пресяват заедно с бакпулвера. В купата със сухите продукти се прибавят стафидите и подправките.
  2. Яйцата се разбиват заедно с захарта. Прибавя се млякото, меда, зехтина и се разбърква се добре.
  3. Ябълките и морковете се настъргват и се прибавят към сместа с яйцата. Сухите и "мокрите съставки бързо се смесват с ябълките и морковите и с шпатула се разбъркват.
  4. Сместа се разпределя в хартиени формички за мъфини, които се напълва 2/3 от формичката.
  5. Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути. Проверяват се с клечка за зъби.
  6. Оставете мъфините да изстинат върху решетка.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    3 отговори
    1. Десислава
      Десислава says:

      Здравей, Виолета! Много ми хареса рецептата и ще я пробвам тази седмица. Имам малко затруднение с брашното от лимец. Живея в латинска Америка и не знам , как се казва тук и има ли го изобщо. С какво мога да го заменя?
      Благодаря предварително!

      Отговор
      • sheytanova
        sheytanova says:

        Здравей! Можеш да замениш брашното от лимец с брашно от спелта или пълнозърнесто брашно. В краен случай, ако нямаш – слагаш 5 с.л. от останалото брашно, което ползваш за рецептата. Сподели как е станало! Поздрави!

        Отговор
    2. Гери
      Гери says:

      Здравей! Споделям впечатленията ми след като направих мъфините по рецептата по-горе. Станаха страхотни, опасявах се, че ще са много сладки с мед и захар, но се оказа че всичко им е точно по мярка 🙂 Благодаря, за сполучливата рецепта!

      Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият отговор на sheytanova Отказ

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *