За пица с диаметър 23 см е необходимо около 200 грама тесто. От рецептата за блата за пица, която ви предлагам излизат 2 такива пици – т.е. около 400 грама. Ако имате по-голяма тава, направете 400 грама тесто и това, което ви остане можете да го съхранявте в хладилник и да приготвите малки питки за закуска с кашкавал или сирене, например.
За „топинга“ на пицата, както често се наричат всички продукти, които са върху блата на пицата, можете да използвате всички любими зеленчуци, колбаси, кашкавал. За да превърнете пицата в мексиканска все пак сложете задължително царевица, боб (червен или бял, от консерва), пикантен сос (напр. Чили или Табаско), люта чушка, телешка кайма. С останалите продукти можете да импровизирате на воля и да приготвите вашият вариант на пица Мексико.
Pin ItМексиканска пица Recipe

От 09/10/2012
Публикувано на :За пица с диаметър 23 см е необходимо около 200 грама тесто. От рецептата за …
Необходими продукти
- 10 гр прясна мая
- 150 мл вода топличка
- 300 гр брашно 100 грама царевично брашно и 200 грама бяло брашно
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. захар
- 1-2 с.л. зехтин за намазване на тавата
- 5-6 с.л. доматено пюре
- царевица от консерва
- боб от консерва
- 1 домат нарязан на шайби
- 150 грама телешка кайма предварително овкусена с черен пипер, сол, кимион, червен пипер, сух магданоз
- 1 чушка зелена или червена
- 75 грама кашкавал
- 4-5 маслини обезкостени, нарязани
- черен пипер
Приготвяне
- Маята се разтвяра в 1 кафена чаша вода, заедно със захарта и няколкко лъжици брашно. Разбърква се до получаване на каша. Оставя се за около 15 минути на топло.
- Останалото брашно се изсипва върху плота и се прави хладенче, в което се изиспва сместа с маята, която е станала на шупли. Върху брашното се посипва солта. Замесва се тесто, като се добавя и останалата вода. Ако е прекалено меко и лепкаво се добавя малко брашно. Оставя се да втаса около 1 час.
- След като увеличи обема си с премесва отново и се оставя допълнително 5 минути, след което се разточва във формата на тавата, в която ще се пече пицата.
- Тавата се намаслява и се покрива с хартия за печене и блатът за пица се прехвърля с помощта на точилка. Правят се малки дупки с помощта на вилица и се намазва с доматено пюре и сос Табаско. Посолява се леко. Добавя се по желание черен пипер и други подправки.
- Малки парченца кайма се слагат върху блата, домат, царевица, боб, чушка, маслини и накрая се поръва с настърган кашкавал.
- Пече се в предварително загрята фурна около половин час на 180-190 градуса.
- Може да поднесете с охладена мексиканска бира "Корона".
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!