Слънцето пекна, извадихме късите рокли, джапанките и замириса на море! А аз асоциирам морето с морската храна и бялото вино; или препържената рибка и изпотена чаша бира! Нямам търпение да усетя пясъка по ходилата си. Истината е, че не обичам толкова ходенето на плаж, но харесвам вечерите, когато като седнеш в заведенията до брега чуваш как вълните се разбиват в скалите и носят приятна свежест в косите.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Ех, размечтах се! В петък с Деан заминаваме за Малта, където ще стартираме летните си обиколки. Нямам търпение да се отдам на рибните им изкушения там – те определено знаят как да ги приготвят! Междувременно аз ви предлагам една рецепта за миди с доматен сос, които можете да си приготвите у дома. Не спирам да го повтарям и дано не съм ви станала досадна, но е много важно да избирате пресни миди. Вижте как ги съхраняват в магазина – непременно трябва да са върху лед, за да може да са живи. Когато купите мидите и ги занесете у вас – по същия начин ги сложете в студена вода, с лед + малко сол. Така ще ги съхраните живи, докато започнете да ги готвите.
Ето още няколко начина как да приготвите мидите:
Миди с доматен сос

От 06/10/2014
Публикувано на :Слънцето пекна, извадихме късите рокли, джапанките и замириса на море! А …
Необходими продукти
- 1 кг миди
- 250 грама консервирани домати
- 1-2 скилидки чесън
- 2-3 стръка магданоз
- 1 стрък целина
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. зехтин
Приготвяне
- Мидите се почистват под течаща вода с телена четка, като се отстраняват мустаците им.
- След като се изсипят на плота от удара черупките на живите миди трябва да се затворят. Тези, които останат отворени се изхвърлят.
- На дъното на тенджерата с мидите се слага 1 кафяна чаша вода + малко сол. Мидите се слагат да се варят под капак. Когато мидите се отворят са готови.
- През това време в загретия зехтин се задушава чесъна, прибавят се пасираните (или нарязаните на малки кубета) консервирани домати, подправките и се разбърква. Остава се да къкри за 1-2 минути.
- Доматения сок се полива върху мидите и се поднасят топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!