Опитвали ли сте рибата милокоп или още срещана като каменен лаврак? Пробвайте, ако не сте! Много приятна, нежна и сочна на вкус риба, която се среща все по-често в рибните магазини у нас. Аз лично я купих от Пуерто рибко на пазара Иван Вазов, но допускам, че и в по-заредените рибни магазини можете да я намерите.

Изпекох я цяла, а за гарнитура предложих картофи и патат, които се пекоха, заедно с рибата. Нарязах ги на тънко и ги наредих на ветрило, за да могат по-бързо да се изпекат.

Воала! Вечеря за минути!

милокоп-каменен-лаврак

Милокоп (каменен лаврак) с моркови и пресен лук на фурна

От sheytanova Публикувано на : 02/12/2020

    Опитвали ли сте рибата милокоп или още срещана като каменен лаврак? …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Милокопът се почиства добре, осолява се.
    2. Морковите се настъргват, и заедно с нарязания на ситно пресен лук се задушават в 1 с.л. зехтин. Плънката се посолява и се добавя копър и пипер меланж.
    3. Рибата се пълни с плънката и се слага върху хартия за печене - леко омазнена.
    4. Прибавят се отстрани на ветрило нарязаните на тънко картофи и батат. Осоляват се и се слага зехтин на тънка струйка.
    5. Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса около 35-50 минути.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0 отговори

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *