Опитвали ли сте рибата милокоп или още срещана като каменен лаврак? Пробвайте, ако не сте! Много приятна, нежна и сочна на вкус риба, която се среща все по-често в рибните магазини у нас. Аз лично я купих от Пуерто рибко на пазара Иван Вазов, но допускам, че и в по-заредените рибни магазини можете да я намерите.
Изпекох я цяла, а за гарнитура предложих картофи и патат, които се пекоха, заедно с рибата. Нарязах ги на тънко и ги наредих на ветрило, за да могат по-бързо да се изпекат.
Воала! Вечеря за минути!
Милокоп (каменен лаврак) с моркови и пресен лук на фурна

От 02/12/2020
Публикувано на :Опитвали ли сте рибата милокоп или още срещана като каменен лаврак? …
Необходими продукти
- 1 около 1,5 кг милокоп (каменен лаврак)
- 3 картофа
- 1 едър батат
- 2 моркова
- 2 стръка пресен лук
- 1 с.л. копър нарязан
- пипер меланж на вкус
- сол на вкус
- 2-3 с.л. зехтин
Приготвяне
- Милокопът се почиства добре, осолява се.
- Морковите се настъргват, и заедно с нарязания на ситно пресен лук се задушават в 1 с.л. зехтин. Плънката се посолява и се добавя копър и пипер меланж.
- Рибата се пълни с плънката и се слага върху хартия за печене - леко омазнена.
- Прибавят се отстрани на ветрило нарязаните на тънко картофи и батат. Осоляват се и се слага зехтин на тънка струйка.
- Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса около 35-50 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!