Научих рецептата за фритата от едни приятели испанци, с които живях преди време докато учех. Фритата се приготвяше абсолютно всяка седмица. Беше ми втръснало от фритати и това е причината да не приготвям толкова често фритата.
Тази рецепта за мини фритати е една идея по-различна от всички останали, защото към съставките добавям пълнозърнесто брашно от спелта. Добре е да използвате и сладка царевица, която да не е ГМО. 🙂 Всъщност всичката царевица, която намираме по магазините е сладка, но не всяка е добра. В този смисъл аз използвам тази царевица. Сиренето е гауда, но можете да го замените също с кашкавал, ементал или чедър, например…
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Мини фритати с пилешко и червен боб
Къдрави ригатони с гауда и масло
Пикантна супа от царевица с био козе сирене
Pin It
Мини фритати с гауда, царевица и спелта

От 11/01/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Научих рецептата за фритата от едни приятели испанци, с които живях преди …
Необходими продукти
- 300 грама царевица консервирана, отцедена
- 1/2 ч.ч. брашно пълнозърнесто, от спелта
- 2 яйца Хармоника
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1/4 ч.ч. гауда настъргана
- 25 грама масло
- 2 с.л. зехтин
- сол на вкус
- няколко стръка магданоз нарязани на ситно
Приготвяне
- Яйцата, заедно със солта и нарязаният на ситно магданоз се разбиват с тел.
- Добавят се брашното и содата и се бърка, докато сместа стане гладка.
- Прибавят се гаудата и царевицата и се разбърква.
- Зехтинът, заедно с маслото се загряват в тиган.
- От сместа се взема по 1 с.л. и се запържва в тигана до златисто. След това мини фритатата се обръща.
- След като са готови, фритатите се слагат върху кухненска хартия за няколко минути, за да се отцеди мазнината.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!