Ключовият момент при приготвянето на супата е само един и той всъщност е преди да я подготвите – а именно – да подберете хубави броколи. Те трябва да не са пожълтели или „цъфнали“, да не им пада цветът. Сигурно ви се е случвало да вземете набързо от магазина една глава броколи, увити в стреч фолио (на няколко пласта) и когато ги отворите в къщи да се окаже, че са леко посивели със сипещи се цветове.
Най-добре огледайте броколите предварително докато ги купувате. Все по-често по пазарите продават такива, които не са увити във фолио, а ги складират в едни стиропорни кутии, пълни с лед.
Ако не сте сигурни все пак цената си остава критерий, макар че и там 100 % гаранция няма.
Да се върна на рецептата за супата с броколи и сирена – приготвя се изключително бързо и макар на пръв поглед да е изключително лека, комбинацията от сирена, мляко и сметана засища.
Pin It
Млечна супа с броколи и жълто полско сирене Recipe

От 05/16/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 Servings
- Подготовка: 10 минути
- Приготвяне : 20 минути
- Готово след: 30 минути
Ключовият момент при приготвянето на супата е само един и той всъщност е …
Необходими продукти
- 1 средно голяма глава броколи
- 500-600 мл. прясно мляко
- 3 с.л. сметана за готвене
- 50 грама жълто сирене с мухъл пазарът в момента е залят с това полско сирене
- 50 грама овче сирене
- 50 грама рокфор
- 2 щипки сол
Приготвяне
- Броколите се накъсват на розички и се бланшират във вряла, подсолена вода за 3-4 минути.
- Водата се отстранява като се оставя съвсем малко на дъното на тенджерата (един пръст).
- Добавя се прясното мляко и се оставя да поври около 10 минути, след което се добавя и сметаната като се бърка непрекъснато.
- Жълтото сирене, което намерих се оказа изключително богато на аромати и за това не включих никакви други подправки към супата. Също е и достатъчно солено, за да не добавям допълнително сол според моя вкус. Ето как изглежда въпросното полско жълто сирене.
- След като сместа се посгъсти се добавят и натрошените сирена, бърка се не повече от 15 сек и се отнема от огъня.
- Супата се сервира както топла, така и леко охладена.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!