Млечното телешко се приготвя много по-бързо, отколкото класическото телешко месо. В тази рецепта аз използвах ноазети от млечно теле и се получиха изключително приятни. Ако използвате друга част от млечното теле ще получите сходен резултат, но със сигурност ще ви трябва повече време за топлинна обработка.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още рецепти с млечно телешко:
Мариновано млечно телешко на фурна
Ребра от млечно телешко на фурна
Млечно телешко с гъби на тиган

От 09/05/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Млечното телешко се приготвя много по-бързо, отколкото класическото …
Необходими продукти
- 500 грама ноазети от млечно теле
- 300 грама печурки
- 1 с.л. сос Уорчестър
- 1 щипка розмарин
- 1 ч.л. сушена манатарка на прах
- 1 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 скилидка чесън
- шарен пипер на вкус
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. масло
- 1 кафена чаша бяло вино
- сол на вкус
Приготвяне
- Зехтинът се загрява заедно с маслото и в него се запържват нарязаното на хапки месо.
- След като станат златисти към тях се добавят гъбите, чесъна, подправките, солта. Разбърква се добре и се оставят за 2-3 минути.
- Прибавя се сосът Уорчестър и сушената манатарка. Разбърква се.
- Добавя се виното и се оставя за малко да изври. След това се пробавя зеленчуковият бульон и се оставя да къкри докато изври и остане малко сосче.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!