Med_po_vreme_na_posti

Знам от мои приятели вегани, че не ядат мед, защото го смятат за храна от животински произход. А по време на постите с изключение на някои дни (когато може да се яде риба), знаем, че не може да се ядат храни от животински произход като мляко, сирене, кашкавал, яйца, месо. И това ме обърка дали по време на пости е разрешено да се консумира мед…

как да купя криптовалута

Виж какво може да се яде по време на Коледните пости.

Попитах и ето какво ми отговори един служител в църквата – в едно от Евангелията се споменава, че Йоан Кръстител се е хранил с мед и скакалци. Медът помага на тялото за възстановяване на тялото, неговото укрепване; богат е на витамини и полезни съставки, които са необходими по време на пости. В този смисъл Българската църква разрешава консумацията на мед по време на пости.

Разрешена е консумацията на мед и в другите, общо 24 повсеместни църкви, с изключение на Руската църква, която забранява яденето на мед по време на пости.

Ето няколко идеи за ястия за Коледните пости.

Снимка: www.organicsoul.com

Pin It
3 отговори
 1. Ина
  Ина says:

  Не мога да разбера как е възможно такова дребнавство – медът няма нищо общо с мазнини, месо и т.н. – той е произведен от пчелата с продукт от цвете. Има една приказка „прекаленият светец и богу не е драг“. Формализират се за тези неща, а вярата???

  Отговор
  • sheytanova
   sheytanova says:

   Ина, идеята е, че реално медът е животински продукт (от пчела) и много хора се бъркат дали може да се консумира или не по време на пости! Никой не спори и не отрича мястото на вярата! Поздрави! Виолета

   Отговор

Trackbacks & Pingbacks

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *