агнешко-в-прясно-мляко

Има много домакини, които се страхуват от приготвянето на агнешко. Струва им се сложно, не се чувстват достатъчно опитни и вещи. Точно за тях е тази лесна рецепта за агнешко месо, с която няма как да сбъркате. За целта ви е необходимо едно агнешко бутче, което в моя случай беше обезкостено. Но можете и да използвате бутче, което е нарязано на парчета. В този случай просто обемът на ястието в гювеча щ е по-голям и ще трябва да налеете повече прясно мляко. Няма да има друга разлика. Като приготвите агнешкото по тази лесна рецепта, месцето ще пада от кокала така или иначе. Моето агнешко е от Вашата месарница и помолих там да ми го обезкостят. Вие можете да направите това вкъщи или да помолите тях.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вашата-месарница

Вижте още:

Агнешки стекове със зеленчуци

Агнешки тажин с нахут

Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма

Aгнешко в прясно мляко

агнешко-в-прясно-мляко

От sheytanova Публикувано на : 03/29/2020

    Има много домакини, които се страхуват от приготвянето на агнешко. Струва …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Обезкостеното агнешко бутче се нарязва на порции и се осолява.
    2. Дъното на гювеча се намазва с олио и се нареждат парчетата с месо. Добавя се черен пипер, бахар, дафинов лист, 2 скилидки чесън (небелен), който след изпичането се изхвърля.
      агнешко-бутче
    3. Прибавя се млякото.
      агнешко-в-мляко
    4. Гювечът се слага в студена фурна, след което тя се включва на 200 градуса и се пече 2 часа.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress