Има много домакини, които се страхуват от приготвянето на агнешко. Струва им се сложно, не се чувстват достатъчно опитни и вещи. Точно за тях е тази лесна рецепта за агнешко месо, с която няма как да сбъркате. За целта ви е необходимо едно агнешко бутче, което в моя случай беше обезкостено. Но можете и да използвате бутче, което е нарязано на парчета. В този случай просто обемът на ястието в гювеча щ е по-голям и ще трябва да налеете повече прясно мляко. Няма да има друга разлика. Като приготвите агнешкото по тази лесна рецепта, месцето ще пада от кокала така или иначе. Моето агнешко е от Вашата месарница и помолих там да ми го обезкостят. Вие можете да направите това вкъщи или да помолите тях.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма
Aгнешко в прясно мляко

От 03/29/2020
Публикувано на :Има много домакини, които се страхуват от приготвянето на агнешко. Струва …
Необходими продукти
- 1 агнешко бутче обезкостено
- 2 с.л. олио
- 7-8 зърна бахар
- 1/2 ч.л. черен пипер едро смлян
- 1 дафинов лист
- 1 литър прясно мляко
- 2 скилидки чесън
- сол
Приготвяне
- Обезкостеното агнешко бутче се нарязва на порции и се осолява.
- Дъното на гювеча се намазва с олио и се нареждат парчетата с месо. Добавя се черен пипер, бахар, дафинов лист, 2 скилидки чесън (небелен), който след изпичането се изхвърля.
- Прибавя се млякото.
- Гювечът се слага в студена фурна, след което тя се включва на 200 градуса и се пече 2 часа.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress