Marokanski_chai_s_kedrovi_iadki

Навън е мразовито, хората (доколкото ги има по улиците) са увили лицата си в шалове и са забили поглед в земята. Вие обаче искате нещо сгряващо. И не просто да се сгреят ръцете ви, а нещо топло за душата.

Е, вашето място тогава е в Чайната на улица Бенковски 11 в София.

Години наред живеех на ул. Искър, съседната на Чайната и това заведение си беше едва ли не за избрани. Нека поясня… просто малко хора знаеха за Чайната i в никакъв случай заведението не беше масовка. Спомням си, че често организираха джаз вечери.

Когато влезеш ще видиш, че атмосферата е доста арт. Мебелите са старинни, цветовете топли и предразполагащи, макар да имат нужда от освежаване. Когато отидохме имаше някаква работилничка за деца, но децата бяха толкова кротки и спокойни, че въобще не съм разбрала кога е приключила.

Макар да съм била неколкократно в Азия, познанията ми на тема „чай“ са оскъдни. Разгледахме менюто с различните видове чай, които се предлагат и все пак се спряхме на марокански чай с кедрови ядки. Поднесоха ни го изключително атрактивно.

Marokanski_chai_s_kedrovi_iadki

За да се подсладим избрахме шоколадови курабийки с рожков. Нямаше как да бъдат по-хубави! Изчакахме даже 5-10 минути, за да ги извадят от фурната. Между другото всичката храна, която се предлага в заведението е веган или вегетарианска.

сладки с рожков

Аз не бих ги поднесла върху бяла салфетка, но пък вкусът им беше толкова уникален, че набързо забравих как са сервирани от пестеливата на усмивки сервитьорка 🙂

Ако сте решили да отскочите до Чайната, можете да си вземете лаптоп, ако сте сам или просто да се насладите на lounge музиката. Да, интернетът е безплатен и с добро качество.

Ако трябва да обобщя… Ако ви се пие качествен чай в неделя следобед – това е мястото! Има неща, които могат да се подобрят, основно по интериора и донякъде по обслужването, но качеството на предлаганите неща е на много добро ниво, както и ако сте с деца, мое да ги запишете в една от детските работилници.

Заведението е доста посещавано, но не смятам, че е необходима резервация.

Tea House (Чайната)

Адрес: ул. Бенковски 11 (съвсем близо до Дондуков), София

Телефон: 0887 05 10 80

http://teahousesofia.com

Facebook страницата им

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *