Дойде есента и реших да заложа на карфиола напоследък. В тази рецепта за ориз със свинско и зеленчуци на фурна използвах карфиол, червена, зелена чушка, лук, чесън и морков. Получи се богат зеленчуков микс, който даде свежест на така любимия у нас ориз със свинско.
За свинското с ориз и зеленчуци можете да използвате както свинска плешка, така и обезкостени свински ребра например. Аз заложих на обезкостена свинска плешка от вашата месарница, която ми я донесоха с безплатна доставка до вратата. Чудесни са! Обадете им се – 0894092669 и си поръчайте хубаво, свежо българско месо!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Ориз със свинско и зеленчуци на фурна

От 10/19/2020
Публикувано на :Дойде есента и реших да заложа на карфиола напоследък. В тази рецепта за …
Необходими продукти
- 1,5 ч.ч. ориз
- 800 грама свинско месо
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 1 глава стар лук
- 2 скилидки чесън
- 1 морков
- 1 ч.л. куркума
- черрн пипер на вкус
- сол на вкус
- 3-4 с.л. олио
Приготвяне
- Месото се вари около 15 минути в подсолена вода.
- Лукът и чесънът се нарязват на ситно, осоляват се и се слагат в тавичката, в която ще се пече оризът. Поливат се с олиото и се слагат в загрята фурна да се задушат, като периодично се разбъркват.
- След като лукът и чесънът омекнат се прибавят оризът, зеленчуците, черния пипер, куркумата и 3-4 ч.ч. от бульона, в който се е варило месото. Добавя се още сол на вкус. Разбърква се леко, за да може куркумата да се разпредели навсякъде.
- Ястието се пече около 50 минути в загрята фурна на 180 градуса. В зависимост от ориза може да се наложи добавяне на още бульон/вода, така че го наблюдавайте.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress