Ако някой ви каже „десерт с ориз“ първата ви асоциация ще бъде най-вероятно – мляко с ориз. Но със съставките на сютляша (така се нарича млякото с ориз в някои краища на България) може да се експериментира много. Точно за тези от вас, които обичат да изпробват нови неща в кухнята е тази рецепта с кафе. Този богат на аромати пудинг с ориз съчетава свежия плодов вкус на портокала, с нежната ванилия и силния аромат на кафето. Десертът с ориз и кафе е изключително лек и нежен. Насладете му се!
Pin ItОризов пудинг с кафе

От 10/31/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 7-8 Servings
- Приготвяне : 35 минути
Ако някой ви каже "десерт с ориз" първата ви асоциация ще бъде …
Необходими продукти
- 1 ч.ч. ориз
- 4 ч.ч. мляко
- 1 с.л. кафе на гранули, разтворимо
- 200 мл сладкарска сметана
- 1 ч.ч. захар
- 50 грама масло
- 1 портокал сокът и кората на 1 портокал
- 1 пакетче ванилия на прах
- 2-3 с.л. ром по желание
Приготвяне
- Кафето, портокаловият сок и 1/2 ч.ч. вода се оставят да заврят. След това семахат от котлона, добавя се оризът и се оставя да постои около 5 минути.
- Сместа се поставя отново на котлона, добавя се млякото, захарта и ванилията. Готви се на слаб огън, докато оризът омекне.
- След като се отнеме от огъня, се добавят портокаловите корички, маслото, сметаната и ромът.
- Разбърква се добре и се вари още около 5 минути, докато цялата течност се абсорбира.
- Оризовият пудинг се разпределя в купички и се сервира охладен.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!