Обожавам китайската кухня, макар да знам, че в никакъв случай не е от най-здравословните. След като бях в Китай, също ми се потвърдиха съмненията, че в нашите китайски ресторанти китайските ястия са изключително побългарени и вкусът доста адаптиран за българи.
Истински се запалих по китайската кухня обаче не в Китай, нито в България, а в Щатите, където един от най-вкусните ресторанти за fast food се оказа Panda Express – ресторант за бързо хранене с китайска храна. Да си оближеш клечките 🙂 Никога не съм яла толкова апетитно телешко с броколи – обиколих поне 5 ресторанта в София и се оказа, че никъде не се предлага телешко с броколи. Може би това е знак, че трябва да ви ги приготвя и покажа.
Но да се върнем към рецептата за оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове:
Оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове

От 05/02/2012
Публикувано на :Обожавам китайската кухня, макар да знам, че в никакъв случай не е от …
Необходими продукти
- 200 грама оризови спагети
- 150 грама коктейлни скариди
- 70 грама грах от консерва
- 70 грама царевица консервирана
- 1 морков
- 5 с.л. тъмен соев сос
- 3 с.л. оризово вино
- 1 скилидка чесън
- 4-5 с.л. зехтин
- сол
- 1 голяма шепа соеви кълнове
Приготвяне
- Оризовите спагети се потапят във вряща вода, в която има малко сол за 3 минути, след което се изваждат, заливат се със студена вода и прецеждат.
- Скаридите се запържват в зехтин докато порозовеят.
- В уок се слага 2 от зехтина, в който са пържени скаридите, добавя се чесъна и моркова. Оставят се да омекнат, след което се добавят грахът, царевицата, скаридите. Пържат се на силен огън за 2-3 минути. Осолява се.
- Добавя се оризовото вино, за да ароматизира ястието.
- Прибавя се соевия сос, соевите кълнове и спагетите. Разбърква се добре.
- Сервират се топли! Да ви е сладко!
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!