palnena_tikva_sas_susheni_plodove

Ето още едно от ястията за Коледа, които майка ми беше приготвила. Много вкусно и засищащо. За жалост ликьора не ни позволи да си хапнем пълнената тиква за Бъдни вечер, макар да беше готова.

Богатството на вкусове и аромати в пълнежа на тиквата е превъзходно – от една страна всички сушени плодове; ликьора, ванилията и разбира се една от най-коледните подправки – канелата.

Ето още рецепти с тиква:

Тиквеник

Крем супа от тиква

Печена тиква с мед и орехи

А виждали ли сте какви декорации могат да се правят от тиква

Ако ви допада блога, харесайте фен страницата ни – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It

Пълнена тиква със сушени плодове и локум

palnena_tikva_sas_susheni_plodove

От sheytanova Публикувано на : 01/05/2013

    Ето още едно от ястията за Коледа, които майка ми беше приготвила. Много …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Капачето на тиквата се отрязва и се оставя за капак при печенето. Тиквата се издълбава и се измива.
    2. Сушените плодове, които са по количество толкова, колкото да се напълни тиквата се слагат в съд и се заливат с ликьора и част от меда и подправките.
    3. Оставят се 2-3 часа да омекнат като от време на време се разбъркват.
    4. С останалата част от меда се намазва тиквата отвътре и се пълни с плодовете омесени с орехите и локума.
    5. Останалия сок също се добавя в тиквата. Отгоре се поръсва с кафява захар.
    6. Захлюпва се с капачето.
    7. Слага се в плик за печене, а отгоре фолио да не прегори капачето.
    8. Отначало се пече на 200 градуса за 20 минути, а после на 150 около 2 часа.
    9. Поднася се нарязана на парчета като диня.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      1 отговор

      Trackbacks & Pingbacks

      1. […] Пълнена тиква със сушени плодове и локум […]

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият отговор на Рецепти за Коледни пости (Рождествени пости) Отказ

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *