Ето и една лесна за приготвяне лятна рецепта за пълнени чушки с кайма и леща. На практика вместо да пълните чушки с кайма и ориз можете да замените оризът с леща. Вместо да варите леща и да я отцеждате можете да използвате готова, консервирана леща, която можете да намерите във всеки от големите супермаркети. Така ще си спестите доста време.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още: рецепти с чушки:
Парти сандвичи с извара, печени чушки и горгонзола
Пълнени калифорнийски чушки с яйце
Пълнени червени чушки с ориз и кайма на фурна
Пълнени чушки с извара на фурна
Пълнени чушки с кайма и леща

От 07/21/2014
Публикувано на :Ето и една лесна за приготвяне лятна рецепта за пълнени чушки с кайма и …
Необходими продукти
- около 10 чушки за пълнене
- 500 грама кайма
- 1 консерва леща 400 мл
- 2-3 броя домати настъргани
- 1 с.л. морков сушен
- 1 глава лук малка
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. майорана
- няколко стръка магданоз
- шарен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1-2 с.л. олио
Приготвяне
- Лукът се задушава в загрятото олио. Прибавя се каймата и се бърка докато стане на трохи (най-лесно може да направите това с домакинска тел за бъркане). Прибавят се всички подправки и моркова.
- Добавят се половината от настърганите домати и плънката се оставя за няколко минути докато течността се изпари.
- Почистените от дръжките и семето чушки се пълнят с плънката. Нареждат се в тавичка за печене и се поливат с останалите домати. Можете с острието на тънък нож да направите малки прорези върху чушките.
- Ястието се пече около 45 минути в предварително загрята умерена фурна.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!