Има хиляди рецепти за пълнени гъби и по-точно различни вариации за плънката.
Ето няколко идеи:
Напълнете гъбите с пънчетата на самите гъби, като ги накълцате на ситно и овкусите със сол, магданоз, чесън,
Друга популярна рецепта за пълнени гъби е да ги напълните просто с кашкавал.
Може също с предварително запържена кайма, със съвсем малко доматен сос, накълцан на ситно лук и подправки.
Аз ще ви предложа една рецепта за пълнени гъби, но вместо куатро формаджи (4 сирена), ще приготвим гъбите запечени на фурна с пет сирена (чинкуе формаджи).
Комбинацията от сирена може да варира – експериментирате с италиански, френски, швейцарски сирена…
Чувала съм, че приготвят рецептата куатро формаджи от сметана и синьо сирене. Което е крайно неправилно. Това си е сирене със сметана, сиренето е едно, а къде са останалите три сирена до куатро формаджи (четири сирена).
Пълнени гъби чинкуе формаджи Recipe

От 04/21/2012
Публикувано на :- Подготовка: 15 минути
- Приготвяне : 20 минути
- Готово след: 35 минути
Има хиляди рецепти за пълнени гъби и по-точно различни вариации за …
Необходими продукти
- 10-15 едри печурки
- 20 грама пармиджано реджано
- 20 грама гауда
- 20 грама ементал
- 20 грама грюер
- 20 грама бри
Приготвяне
- Гъбите се почистват и пънчетата им се отстраняват.
- Сирената се нарязват на кубчета, като от всяко се поставя в гъбката и отгоре се поръсва в пармиджано реджано.
- Допълнително сол не се добавя, тъй като сирената са достатъчно солени.
- В тефлонова тавичка се нареждат гъбите като се налива малко вода на дъното.
- Гъбите се пекат на докато сирената се разтопят и отгоре се получи розова апетитна коричка.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!