Филетата от пангасиус са особено предпочитани, защото се приготвят бързо и вкусът на самата риба се харесва на повечето хора. Азиатският вкус на рибата успешно се съчетава с различни гарнитури и като цяло допада на българина. В случая рибния вкус на рибата е приятно освежен от магданоза, а за повече мекота е добавена сметана. Кедровите ядки придават деликатна ядковост и хармонията от вкусове в пълна!
Остава да опитате да приготвите рибата и няма да се чудите вече как да приготвите пангасиус!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl
Вижте още:
Поширана сайда с виолетово ризото
Сьомгова пъстърва със сметана, синьо сирене и стафиди
Сьомга с босилеково песто и сос тартар
Pin ItПангасиус с магданоз и кедрови ядки

От 12/04/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 1 порция
Филетата от пангасиус са особено предпочитани, защото се приготвят бързо …
Необходими продукти
- 1 филе пенгасиус
- около 10 стръка магданоз
- 50 мл сметана за готвене
- 1 с.л. кедрови ядки
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Филетата са осоляват и се поръсват с шарен пипер. По желание можете да ги разрежете на 2 или 3 парчета или да ги запечете цели.
- В намазнена тавичка се слагат филетата, като отгоре се поливат със смес от ситно нарязания магданоз (около 10 стръка), сметаната (50 мл), кедровите ядки (1 с.л.) и зехтина (1 с.л.)
- Филетата се запичат в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 25 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!