Както наскоро ви писах, в България виреят летни черни трюфели, които в голямата си част се изнасят за Италия, Франция, Англия. Аз обаче имам щастието да имам достъп до тези трюфели и през последните 2 години експериментирам да готвя с трюфели и да ги слагам в различни рецепти. Още като стартирах блога си една от първите рецепти, които публикувах беше за паста с трюфели.
Днес реших да ви дам една идея как да приготвите трюфелите. В случая рецептата е изключително популярна – пържения яйца, към които се добавят настъргани летни черни трюфели.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Вурстчета със зелени чушки и яйца на тиган
Pin ItПържени яйца с български черен летен трюфел

От 07/28/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 1 порция
Както наскоро ви писах, в България виреят летни черни трюфели, които в …
Необходими продукти
Приготвяне
- Олиото се загрява в тиган и яйцата се счупват като се внимава да не се скъса жълтъка.
- След като яйцата се сложат в тигана посоляват се и се похлупват с капак.
- Жълтъкът трябва да се забули и да остане леко рохък.
- След като яйцата са готови, върху тях се настъргва трюфелът.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Пълен абсурд е да се приготвят яйца с олио. Стават като джапанка. Само с масло стават пухкави и въздушни.