В България най-често асоциираме приготвянето на шкембе с шкембе чорбата. Италианците обаче приготвят шкембето по удивително апетитни начини, един от които е паста с шкембе и доматен сос. Можете да поднесете пастата с шкембе като основно ястие или както италианците правят – можете да сипете една по-малка порция преди основното ястие.
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още идеи как да приготвим шкембе:
Паста с шкембе и доматен сос

От 09/13/2014
Публикувано на :В България най-често асоциираме приготвянето на шкембе с шкембе чорбата. …
Необходими продукти
- 1 кг телешко шкембе
- 500 грама паста макарони или друг тип
- 500 мл доматено пюре от консерва
- 1 скилидка чесън
- 1 малка глава лук
- 1 ч.л. босилек
- 1 ч.л. риган
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 с.л. зехтин
- кашкавал за поръсване
Приготвяне
- Телешкото шкембе се сварява в подсолена вода до готовност.
- След като е готово се нарязва на ленти. В сгорещения зехтин се задушава чесъна и лука докато омекнат. Прибавя се шкембето, сол, подправките и се разбърква.
- Добавя се доматеното пюре и се оставя за няколко минути докато се посгъсти соса.
- Пастата се сварява според указанията на опаковката. След това се отцежда и се прибавя в тенджерата при соса. Разбърква се добре.
- Пастата се поднася топла с настърган кашкавал най-отгоре.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!