Това е пастата, която приготвих веднага след Великден. На практика сварих пастата и за соса използвах различни остатъци от трапезата за Великден. На практика пастата беше готова след 20 минути.
Изберете паста с форма по ваш избор. Сварете я като използвате нашите съвети как се вари паста.
В 1 с.л. се задушава 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно. Добавя се сметаната. За соса (за 2 порции) ви е необходима около 300 мл сметана за готвене, 2-3 твърдо сварени яйца и 150 грама шунка. Яйцата и шунката се нарязват на ситно и се прибавят към сметаната след като заври. Добавя се сол и чер пипер на вкус. Разбърква се добре.
След това към соса се прибавя сварената до степен ал денте паста. Пастата се сервира топла.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Паста с амарант и нахут на фурна с доматен сос
Pin It
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!