Отскоро преоткрих готвенето в гювеч. Ястието става по-различно на вкус. Вярно, пече се по-дълго време, но това в зимните месеци не го приемам за негатив. Последно приготвих ребърца със сос якитори в гювеча и станаха божествено вкусни. Сега ви предлагам следваща идея – рецепта за патешки сърца, запечени в гювеч със соев сос.
За рецептата използвах естествено приготвен соев сос на Kikkoman. Аз и друг път съм писала за тези соеви сосове, но ще ви припомня, че те са естествено ферментирали. Подобно на качественото вино и качественият соев сос се различава от некачествения по ферментацията. И не само!
Соевият сос можете да го прибавите както в процеса на готвене, така и да го оставите на масата и всеки да си сложи по време на хранене. Аз в тази рецепта за патешки сърца направих първото.
Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Рецепта за патешки сърца със соев сос

От 01/17/2013
Публикувано на :Отскоро преоткрих готвенето в гювеч. Ястието става по-различно на вкус. …
Необходими продукти
- 750 грама патешки сърца
- 3 глави лук
- 3 с.л. соев сос Кикоман
- 1 дафинов лист
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Патешките сърца се варят около 45 - 50 минути в леко подсолена вода.
- После се прехвърлят в гювеч, заедно с нарязания на полумесеци лук. Поливат се с 1 ч.ч. от бульона, в който са се варили.
- Добавя се дафинов лист и черен пипер на вкус. Аз лично не слагам сол, защото соевият сос е достатъчно солен за моя вкус, но ако предпочитате по-солено добавете сол.
- Прибавя се соевият сос.
- Ястието се пече, докато остане на мазнинка.
- Патешките сърца се поднасят топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!