За рецептата за печени орехи с кафе и канела е добре да се използва кафе с повече Арабики в състава си, защото са по-ароматни и не толкова силни – Jordani BAR Espresso. За още повече аромат и вкус на кафе добавете и малко разтворимо кафе на прах. Ако имате по-едри парчета орехи (например половинки) използвайте тях, защото стават по-красиви и апетитни. За да приготвите хрупкави и ароматни печени орехи с кафе и канела ще ви е необходима хартия за печене.

Получава се интересен вкус, който напомня за кекс или тирамису и най-вероятно печените орехи с кафе ще бъдат чудесна добавка към крем с Маскарпоне.

Вижте още идеи за рецепти с кафе:

Желирани бонбони с кафе за пораснали деца

Дребни сладки с кафе и мед

Лозови сармички с кафе

Къпкейкове с нес кафе

Печени орехи с кафе и канела

От sheytanova Публикувано на : 07/30/2014

    За рецептата за печени орехи с кафе и канела е добре да се използва кафе с …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Загрейте предварително фурната на 160 градуса.
    2. Смесете захарта, кафето и канелата. Разбийте яйцето в голяма купа до получаване на пяна.
    3. Добавете орехите и разбъркайте. Оваляйте орехите в сухата смес . Подредете оваляните орехи в тавата на един ред.
    4. Печете 5 минути, извадете от фурната и оставете да изстинат още 5 минути.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      2 отговори
      1. dich thuat chuyen nghiep
        dich thuat chuyen nghiep says:

        Не знам къде какви са милинките и как се правят, но аз направих тези и много се харесаха.С години се канех и все не се решавах, дъщерята не искаше изобщо да чуе за милинки, но накрая точно тя изяде най-много.Благодаря за лесната рецепта.

        Отговор
      2. dich thuat sai gon
        dich thuat sai gon says:

        Здравейте!
        Може да са вкусни милинките,изглеждат страхотно,но в момента ,в който сложите яйце или сирене те вече не са „сливенски“!
        В сливенските милинки няма нито яйце,нито сирене и това не им пречи да са страхотни[email protected]
        Всички останали добавки може да ги правят вкусни,но както казах вече не ядете сливенски милинки,а милинки!
        Прекрасни летни дни Ви желая!

        Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *