Ако питате виенчани, те никога няма да са чували за рецепта за шницели от кайма. Ние обаче не ни пречи да експериментираме и да си направим пилешки шницели с бадеми. Единствено трябва да намерите месарница, където предлагат мелене на месо – пилешко. Другият вариант е да си го смелите у дома, ако имате как. Към пилешката кайма добавих и смлени в блендера бадеми. Може да оставите бадемите на малки парченца, но трябва да предупреждавате, че ще хрупкат шницелите.
Вижте как преди време приготвих шницели с кайма и картофи. Особено важно е, когато пържите шницелите – независимо дали са от кайма или класически да ги слагате в силно загрята мазнина. По този начин няма да бъдат много мазни, напоени с мазнината.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свинско с хрупкава орехова коричка
Пилешки шницели с бадеми
От
Публикувано на : 05/10/2014
Ако питате виенчани, те никога няма да са чували за рецепта за шницели от …
Необходими продукти
- 750 грама пилешка кайма
- 1 яйце + още 1 за панировката
- 100 грама бадеми
- 2 щипки червен пипер
- шарен пипер на вкус
- 2 щипки чесън на прах
- няколко стръка магданоз
- сол на вкус
- брашно за овалване
- галета за овалване
- олио за пържене
Приготвяне
- Пилешката кайма се омесва заедно със смлените бадеми, яйцето и подправките. Оставя се за около 1 час в хладилника.
- След това с влажни ръце се оформят шницели с големината на дланта, които се овалват в брашно след това в разбито яйце и в галета.
- Пържат се в силно сгорещено олио докато се получи златиста коричка (обикновено между 2 и 4 минути на страна).
- Поднасят се топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any ways to help protect against content from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.
I just want to mention I am very new to blogging and definitely loved you’re blog. Very likely I’m going to bookmark your website . You really come with awesome article content. Appreciate it for revealing your website page.
Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your website? My blog is in the very same niche as yours and my users would certainly benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Cheers!
Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?
hey there and thanks on your info – I’ve definitely picked up anything new from proper here. I did however experience some technical issues the usage of this website, since I skilled to reload the website many occasions previous to I may get it to load correctly. I were considering if your web host is OK? No longer that I’m complaining, however slow loading circumstances times will often affect your placement in google and could harm your high-quality rating if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for much extra of your respective interesting content. Make sure you update this once more very soon..
I just want to tell you that I’m beginner to blogging and site-building and seriously enjoyed you’re web blog. Probably I’m want to bookmark your site . You actually come with good articles and reviews. Many thanks for sharing with us your website.