кюфтета-с-брюкселско-зеле

 

Наблюденията ми са, че кюфтетата се харесват масово и конкретно у нас се похапват без уговорки от малки и големи. Затова ви предлагам една рецепта за кюфтета с брюкселско зеле, където кюфтетата са комбинирани с един не чааак толкова широко използван продукт у нас – брюкселско зеле. За разкош в рецептата за пикантни кюфтенца с брюкселско зеле има различни зеленчуци и за лека пикантност съм добавила една супена лъжица пиперково пюре. То представлява паста от сладки и люти пипер и чушки. Купих го от Лидл преди време. Използвам го не просто за лека пикантност на ястието, но също и пиперковото пюре сгъстява леко соса на ястието.

 

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вашата-месарница

Пикантни кюфтенца с брюкселско зеле

кюфтета-с-брюкселско-зеле

От sheytanova Публикувано на : 03/31/2020

      Наблюденията ми са, че кюфтетата се харесват масово и конкретно у …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Брюкселското зеле се почиства както се почиства голяма зелка и се прави разрез на Х на пънчето на всяка зелчица.
    2. Омесва се каймата от прясно смляно телешко с яйцето, черния пипер, 1 ч.л. червен пипер, кимиона, половината ситно смлян магданоз, малко ситно нарязан праз и сол.
    3. Оформят се малки кюфтенца, които се овалват в брашно.
    4. В незалепваща тенджера се загрява зехтинът и в него се слагат кюфтенцата да се позапържат.
    5. Прибавят се брюкселското зеле, пресният лук, останалият праз, нарязаният на шайби морков и нарязаните на парчета червени чушки. Добавят се червеният пипер и пиперковото пюре.
    6. Продуктите се разбъркват внимателно и се заливат със зеленчуковия бульон.
    7. Ястието се вари на умерен огън около 30-40 минути или до готовност.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress