И преди съм приготвяла нахут – любимата ми рецепта е агнешко с нахут в тажин. Сполучлива се получи и яхнията с нахут, но предвид това, че вкъщи всички сме месолюбиви реших да приготвя пиле с нахут на фурна този път. За да си спестя време – използвах нахут от консерва, но разбира се вие можете да си приготвите пилето със сух нахут например. Разликата е, че предварително трябва да го сварите до готовност и след това спокойно можете да следвате рецептата по-долу…
Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура
Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати
Пиле с нахут на фурна

От 07/12/2016
Публикувано на :И преди съм приготвяла нахут - любимата ми рецепта е агнешко с нахут в …
Необходими продукти
- 2 пилешки бутчета срязани на половинки - кълка и горна част
- 1 консверва нахут 600 грама
- 2 скилидки чесън
- 200 мл домати настъргани на дребно
- 1 с.л. магданоз нарязан на ситно
- 1 ч.л. чат масала
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. къри
- сол
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Пилешките бутчета се слагат да се запекат в тавичка с малко вода като предварително леко се осоляват. Пекат се около 30 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
- През това време нахутът се обърква с всички останали подправки - зехтина, доматите, чесъна и подправките.
- След като пилешкото месо е почти изпечено в тавичката се добавя нахута с останалите съставки и се запича още 10-15 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
От къде мога да се сдобия с чат масала?
Това някакъв вид подправка ли е?
От онлайн магазин Бахарат или от Вашата месарница.