Пилешки дробчета – за и против техните ползи и вреди сега няма да говорим. Мога да кажа само, че те са едно вкусно ястие, което не отнема много време за приготвяне. Ето едно лесно предложение с охладени пилешки дробчета.

Необходими продукти за пилешки дробчета с масло и вино на фурна:

500 гр охладени пилешки дробчета

50 гр масло

една чаша бяло вино

2-3 супени лъжици олио

2 броя моркови

1-2 глави лук

черен пипер на вкус

1 ч.л. чубрица

брашно за овалване на дробчетата

сол на вкус

Начин на приготвяне на пилепки дробчета с масло и бяло вино на фурна:

Дробчетата се оглеждат внимателно за проуснати жлъчки. Ако има такива се отстраняват без да се разкъсват, за да не горчат дробчетата. Те се измиват и се оставят да се отцедят. Намазва се с олиото тавата и в нея се нареждат оваляните в брашно, черен пипер и чубрица пилешки дробчета. Маслото леко се разтопява и се намазват дробчетата. Виното се добавя като е добре да не се отмива брашното. Тавата с пилешките дробчета се слага в загрята до 180 градуса фурна. През това време се нарязват морковите на кръгчета, а лукът – на полумесеци. Изважда се тавата от фурната, осоляват се на вкус дробчетата и леко се обръщат. Морковите и лукът също се посоляват и се смесват с дробчетата. Ястието е готово, когато остане на сос, като се внимава пилешките дробчета да не станат сухи.

Добър апетит и наздраве с чаша от същото вино, с което са приготвени пилешките дробчета!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg