Ако ви е омръзнало да готвите дълги и сложни рецепти, а искате да приготвите все пак нещо вкусно за хапване – ето една идея – пилешки дробчета с песто дженовезе. Така и ще избягате от традиционните пилешки дробчета с лук и панираните пилешки дробчета, които са уникално вкусни според мен, но това е нов прочит на дробчетата, нали? Пилешките дробчета може да намерите навсякъде, цената им е много прилична и с относително евтин продукт можете да приготвите това интересно предястие, буквално за минути.
Рецептата за пилешките дробчета е лесна, бърза и е подходяща както за основно ястие, така и за бързо „боцкане“ с бира или чаша вино, например. Ако обичате вкуса на пилешкия дроб, вярвам, че ще ви харесат още и рецептите за пилешки дроб с нар по ливански и домашен пилешки пастет.
Необходими продукти за пилешките дробчета с песто дженовезе:
800 грама пилешки дробчета
3 с.л. песто дженовезе (можете да използвате купено, а можете и да си приготвите сами)
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се почистват, измиват и се нарязват на хапки (аз ги нарязах на 2). След това се осоляват леко (опитайте първо пестото дженовезе, което ще използвате и ако е солено – сложете съвсем малко сол, ако не е – сложете повече). Поръсват се с черен пипер и към тях се добавя пестото. Разбърква се добре с ръце и се слага в малка тавичка за печене или йенска такава.
Покрива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса около 20-25 минути. След това фолиото се маха и се запичат леко още няколко минути до пълна готовност без да се препичат много и да изсъхват.
Малки хитринки:
Овкусете се пестото дробчетата предварително и ги оставете няколко часа, а защо не и цяла нощ в хладилник преди да ги изпечете. Така те ще се овкусят още по-добре и ще поемат от аромата на вълшебното песто дженовезе!
Добър апетит!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg