пилешки-дробчета-с-вино-и-пушен-бекон

Обичам много дроб – пилешки, свински, телешки. Класиката от пилешки дробчета по селски приготвям често – или на фурна, или на тиган. Това е на практика леко модивицирана рецепта, в която добавяме пушен бекон основно за пушен аромат на ястието. Прибавя се и червено вино, което прави сосът по-различен от просто „дробчета с лук“.

Ето няколко рецепти за дробчета, които също можете да погледнете:

Пилешки дробчета с лук и домати

Пилешки пастет с мащерка и лук

Пилешки дробчета с нар по ливански

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вашата-месарница

 

Пилешки дробчета с вино и пушен бекон

пилешки-дробчета-с-вино-и-пушен-бекон

От sheytanova Публикувано на : 03/30/2020

    Обичам много дроб - пилешки, свински, телешки. Класиката от пилешки …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Дробчетата се почистват, измиват, подсушават и нарязват на хапки.
    2. Всички продукти се нарязват предварително. Беконът се нарязва на по-едри парчета, защото той ще се постопи от температурата.
      продукти-за-пилешки-дробчета
    3. В сгорещеното олио се слагат двата вида лук, чесъна да поомекнат.
    4. След това се прибавят дробчетата и беконът да се позапържат. Добава се черния пипер, червения пипер и солта.
    5. Ястието се полива с виното, оставя се да изври алкохола. При необходимост се добавя вода.
    6. Дробчетата се готвят до готовност. Сервират се топли, поръсени с магданоз.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress