Соевият сос е една от подходящите подправки за редица ястия. Соевият сос може да замени редица подправки и след като мариновате месо в соев сос, това да е напълно достатъчно за добрия вкус на ястието. Соевият сос Kikoman е особено подходящ за сосове за месо, салати, предястия.
В тази рецепта със соев сос съм използвала японски соев сос Kikoman, който не съдържа никакви изкуствени аромати, карамел или „химии“. Той е качествен, естествено ферментирал.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати
Пълнени пилешки филета от бутче със синьо сирене
Пълнено пилешко бутче с чоризо
Салата с китайско зеле, риба тон и соев сос kikkoman
Оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове
Pin ItПилешки бутчета със соев сос с гарнитура

От 09/25/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Соевият сос е една от подходящите подправки за редица ястия. Соевият сос …
Необходими продукти
- 2 пилешки бутчета долната част; бухалките
- 2 с.л. соев сос Kikoman
- 1 с.л. сол
- 200-250 грама зелена салата
- 120 грама царевица консервирана
- 4-5 с.л. майонеза без яйце
Приготвяне
- Пилешките бутчета се бланшират в подсолена вряща вода за няколко минути.
- След като се извадят, бутчетата се отцеждат и се обтриват със соев сос Kikoman.
- Зелената салата се нарязва на ленти и се обърква с царевицата и майонезата. Посолява се на вкус.
- Пилешките бутчета се пекат на грил тиган до готовност. Соевият сос е достатъчно солен за моя вкус, но ако на вас не ви е - осолете допълнително бутчетата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!