Pileshki_krilza_sas_soev_sos_i_pecheni_kartofi

Писах ви преди време за соевия сос и колко полезен всъщност може да бъде той. За тази рецепта аз използвам естествено ферментирал японски соев сос Kikkoman. В повечето добри японски ресторанти, в които предлагат суши и други японски ястия използват точно този соев сос. Цената му е по-висока, на това е заради високото му качество, което можете да различите по аромата и цвета му.

Имам и познати, които слагат соев сос почти на всички и го използват вместо сол – т.е. в рецептите, в които добавят соев сос не слагат сол. Така направих и аз с тези пилешки крилца – предварително ги мариновах в няколко с.л. соев сос, с малко черен пипер и после ги изпекох в плик за печене.

А печените картофи са си универсална гарнитура. Измивам ги добре с четка, като не беля кората им. А, да! Използвам стари картофи, а не пресни. Пека ги директно върху решетката във фурната. Стават божествени! Като ги извадя и охладя една идея само ги сцепвам леко с пръсти и ги поръсвам със сол или масло. Приятно е как маслото (може да е овкусено маслото с чесън, например) се разтапя в горещия картоф. Или всеки може да им добави подправки, каквито обича, не е задължително да е масло.

Друга идея за комбинация на картофи и пилешки крилца можете да намерите тук. Те са по-пикантни, заради чили соса.  Ако ви допада идеята за люти пилешки крилца, пробвайте и рецептата за пикантни пилешки крилца с кока кола.

Pin It

Пилешки крилца със соев сос и печени картофи

Pileshki_krilza_sas_soev_sos_i_pecheni_kartofi

От sheytanova Публикувано на : 11/23/2012

  • Брой / порции: 3 порции Servings

Писах ви преди време за соевия сос и колко полезен всъщност може да бъде …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пилешките крилца се смесват добре със соевия сос и се оставят да се мариноват поне 1 час в хладилник.
  2. Пекат се в плик за печене около 45 минути на силна фурна. Наблюдавайте да не се препекат или да останат леко сурови - всяка фурна пече различно.
  3. Картофите се измиват с помощта на четка или се пекат във фурна (директно върху решетката) до готовност (зависи колко са едри картофите - между 40 минути и 1 ч. и 10 минути).
  4. Поднасят се топли с масло и сол.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *