Ако обичате пилешки дробчета по селски и като цяло рецепти с дреболии и субпродукти, вярвам че тази рецепта за пилешки сърчица с картофено пюре ще ви допадне.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg.
Аз приготвям сърцата и картофеното пюре паралелно. Конкретно за тази рецепта предпочитам пюрето да е по-рядко, по-скоро като картофена каша, но може да го направите и по-гъсто – въпрос на желание.
По-долу можете да видите как да приготвите пилешките сърчица.
Вижте още:
Пилешки сърца по селски в гювече и спомени за Рио де Жанейро
Пилешки дробчета с лук и домати
Pin It
Пилешки сърца в картофено пюре с майорана

От 07/25/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 порции
Ако обичате пилешки дробчета по селски и като цяло рецепти с дреболии и …
Необходими продукти
- 500 грама пилешки сърца охладени
- 2 глави лук нарязани на полумесеци
- 600 грама картофи стари
- 1 ч.ч. пасирани домати
- 1 ч.л. доматен концентрат
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.л. майорана суха
- 2-3 с.л. олио или друга мазнина за пържене
- магданоз за поръсване
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Пилешките сърца се почистват като се разрязват на две и се измиват.
- Бланшират се във вряла подсолена вода, след което се отцеждат добре и се запържват в предварително загряната мазнина. Посоляват се и се прибавя черен пипер.
- Нарязаният на полумесеци лук се прибавя към позапържените сърца и се оставя докато омекне.
- Добавят се доматите и доматения концентрат и се разбърква. Оставя се сосът да се редуцира до желаната гъстота.
- Картофите през това време се сваряват, размачкват се като се прибавя прясно мляко и се овкусяват - прибавя се сол, чубрица, майорана.
- Пилешките сърца се сервират върху картофеното пюре. Поръсва се с магданоз по желание.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!