Пилешките гърди могат да станат прекалено сухи, ако не са приготвени както трябва. Особено аз както купувам гърди без кожата – вероятността да не станат сочни е много голяма.
В тази рецепта обаче е пилешките гърди стават апетитни и приятни. Наскоро от Ива от Меню научих тази плънка за руло – тя прави рулото от заешко и в омлета слага салвия, но вярвам, че моята интерпретация с пилешко месо ще ви допадне.
Пилешкото филе е добре да се изтъни и да се обвие от двете страни с домакинско фолио и да се начука. Предварително трябва да му сложите сол и черен пипер, за да могат подправките да проникнат в пилешкото месо.
По отношение на подправките за омлета, аз наскоро открих в е Карфур сушен зелен пипер – от него сложих малко и се получи божествено. За разкош добавих 2 с.л соев сос Кикоман.
За гарнитура можете да поднесете салата или печени картофи като в тази рецепта например. Аз приготвих измити картофи, нарязани на едро с малко мазнина и малко соев сос на фурна.
Не забравяйте да харесате фен страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.
Pin ItРуло от пилешки гърди с прошуто и омлет

От 12/31/2012
Публикувано на :Пилешките гърди могат да станат прекалено сухи, ако не са приготвени …
Необходими продукти
- 2 пилешки гърди около 400 -450 грама
- 4 яйца
- 750 грама картофи измити, нарязани на едро
- 70 грама прошуто нарязано на тънки слайсове
- 3-4 с.л. соев сос Кикоман
- 3-4 с.л. прясно мляко
- 1 с.л. зелен пипер сушен
- 1 ч.л. лимонова кора
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. олио или зехтин
Приготвяне
- Пилешките гърди се изтъняват, осоляват се, добавя се черен пипер, намазват се с олио или зехтин и се поставят между домакинско стреч фолио. Начукват се с домакински чук (ако нямате, използвайте точилка или тиган).
- Яйцата се разбиват с млякото, добавя се сол, черен пипер, сух зелен пипер, 2 с.л. соев сос и лимоновата кора.
- От сместа се приготвят два омлета.
- Омлетите се слагат върху пилешките гърди и върху тях се слага прошуто.
- Гърдите се навиват на руло с помощта на фолиото, като се внимава да не изпадне плънката. После се намазват със соев сос.
- Могат да се закрепят с дървени клечки. В случая аз използвах бял конец.
- В загрята фурна сложих да се пекат картофите, като предварително ги намазах с мазнина и соев сос Кикоман. Посолих ги съвсем леко.
- 30 минути преди да са готови картофите, към тях прибавих пилешките рула.
- След като рулата бяха готови ги оставих 5 минути да си "починат" и след това ги нарязах на колелца. Ако ги нарежете веднага ще загубите сока от вътрешността на месото.
- Поднасят се по няколко кръгчета от пилешкти руло с запечени картофи със соев сос.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!