Пилешкото в сметанов сос се приготвя много бързо. Необходимо за тази рецепта е пилешкото месо да е сварено предварително. Аз лично имах много натоварен ден и от предната вечер си сварих пилешкото месо. Предварително го бях направила на порции, но можете да използвате само бутчета, например.
Макар да използвам по-често заквасена сметана, този път използвах течна сметана за готвене. Купих опаковка от 1/2 литър и за две порции използвах 1 чаена чаша. Ако искате сосът да стане по-рядък, сложете повече. Консистенцията на соса ви зависи и от сирената, които използвате. Аз сложих малко синьо сирене, холандско сирене едам и кашкавал. Вие можете да сложите ваши любими сирена.
Ето още едно предложение за пилешко в сметанов сос с кисели краставички, както и една идея за спагети с пиле, сметанов сос и кафе. Преди време приготвих и кюфтета със сос от синьо сирене и се получиха изключително сполучливи.
Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItРецепта за пилешко със сирена в сметанов сос

От 01/25/2013
Публикувано на :Пилешкото в сметанов сос се приготвя много бързо. Необходимо за тази …
Необходими продукти
- 2 пилешки бутчета предварително сварени
- 1 ч.ч. сметана за готвене може и малко повече
- 2 с.л. синьо сирене натрошено
- 2 с.л. едам настърган
- 2 с.л. кашкавал настърган
Приготвяне
- Пилешкото месо се сварява.
- Сметаната се заграва и в нея се слагат сирената. Бърка се интензивно.
- Прибавя се и пилешкото месо (трябва да е топло). Разбърква се добре, докато сосът попадне навсякъде върху месото.
- Ястието се сервира топло.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!