Харесвам тази рецепта за пилешко, защото за приготвянето й не ми се налага да прекарвам часове в кухнята. Оставям пилешкото да се пече във фурната и 10 минути преди да е готово, приготвям спанака.
Сега като се замислих нямам много рецепти с пресен спанак и ще ви призная причината – не обичам да мия спанак. Голяма играчка е. Но пък резултатът винаги е прекрасен. Последно приготвих телешко на тиган със задушен спанак.
За да не се отказвам и да изхвърлям спанака тотално от менюто, понякога използвам замразен спанак. Ето няколко идеи за рецепти със замразен спанак:
Свинско с ориз и замразен спанак
Супа с кисело мляко и замразен спанак
Паста с извара и замразен спанак
Pin It
Рецепта за пилешко със спанак

От 01/18/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Харесвам тази рецепта за пилешко, защото за приготвянето й не ми се …
Необходими продукти
- 2 пилешки бутчета
- 450 грама пресен спанак
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. студено масло
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Пилешките бутчета се почистват, осоляват се и отгоре се намазват с чистото масло.
- Поръсват се с черен пипер, който леко се втрива с пръсти в кожата на месото.
- Слагат се в плик за печене и се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 50 минути.
- Спанакът се измива много добре и листата се накъсват на едри парчета.
- В загретия зехтин се слага нарязания на ситно чесън и 10-15 секунди по-късно се прибавя и спанакът.
- Прибавя се сол и черен пипер на вкус и се разбърква на няколко пъти докато намали обема си поне 3-4 пъти
- Задушеният спанак се поднася като гарнитура към печеното пиле.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!