Ето още една рецепта за есенните дни, в която можете да използвате последните хубави домати на пазара.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Бързо пилешко с кисело мляко и яйца
Пилешки късчета с лук в доматен сос
Пилешко със сирена в сметанов сос
Пилешко със соеви кълнове и карамелизирана белучка
Pin ItПилешко в сос маринара

От 10/10/2013
Публикувано на :Ето още една рецепта за есенните дни, в която можете да използвате …
Необходими продукти
- 1 кг пилешко месо
- 500 грама домати
- 200 грама доматено пюре
- 2-3 скилидки чесън пресован
- 1 глава лук
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. магданоз ситно нарязан
- галета за овалване
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- олио за пържене на пилешкото
Приготвяне
- Лукът и чесънът се задушават в загретия зехтин.
- Към тях се добавят нарязаните на ситно домати, доматеното пюре, магданоза и ригана. Добавя се сол на вкус и по желание щипка захар. Оставя се сосът да се сгъсти до желаната гъстота.
- Парчетата пилешко месо се панират като се овалват в галета, яйце и пак галета. Запържват се в предварително загряна мазнина.
- Пилешкото месо се слага в соса маринара и се поднася топло.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!