Ето, че не само черешите могат да бъдат пияни. С тази рецепта ще „напием“ крушите.
Ще ги обелим, ще ги сварим в червено вино, подправено с ароматни подправки и лимони и ще ги сервираме с топка карамелен сладолед, полят с редуцираното вино.
Рецептата за пияни круши е интересна и хубавото е, че можете приготвите десерта с крушите предварително и да сервирате студен.
Вижте още:
Кокосова торта с бисквити и череши
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Пияни круши с карамелен сладолед

От 04/15/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
- Приготвяне : 3 часа минути
Ето, че не само черешите могат да бъдат пияни. С тази рецепта ще "напием" …
Необходими продукти
- 4 броя зрели, но твърди круши
- 750 мл червено вино
- 1/2 ч.ч. захар
- 3 пръчки канела
- 2 броя индийско орехче
- 1 ч.л. карамфил
- 1 ч.л. бахар
- 1 лимон
- карамелен сладолед
Приготвяне
- Към виното се добавят захарта, канелените пръчки, индийското орехче, карамфила, бахара и нарязания на филийки лимон. Изсипва се и захарта и се разбърква.
- След като сместа заври се пускат обелените круши и се оставят за около 12-15 мин,
Ако съдът, в който се варят е с по-широко дъно и виното не покрива изцяло крушите, необходимо е те внимателно да се обръщат.
- Крушите се оставят да престоят 4-5 часа във виното, за да станат максимално червеникави и да поемат аромата на подправките.
- Сервират се с топка карамелен сладолед, полят с виното.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!