Това е една рецепта за вегетариански мини пици с гъби печурки и кашкавал. Разликата с традиционните пици е в размера. В Италия малките пици можете да се продават навсякъде, а италианците ги наричат с галеното „пицетe”, а ако са съвсем малки – „пицетинe”.
Вижте още:
Пица маргарита върху арабска питка
Тънка пица с лонганиса и моцарела
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Пицетe с гъби

От 03/27/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 16-18 пицети
- Подготовка: 35 минути
- Приготвяне : 20 минути
- Готово след: 55 минути
Това е една рецепта за вегетариански мини пици с гъби печурки и кашкавал. …
Необходими продукти
- 4 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. суха мая
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. захар
- 2 с.л. зехтин
- 1 1/2 ч.ч. топла вода
- 150 гр. гъби
- 15 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. сух босилек
- 3 стръка магданоз
Приготвяне
- Замесва се тесто от сухата мая, брашното, солта, захарта, зехтина и водата. Оставя се да престои 15 мин, след което се разточва блат с дебелина 1 см. Изрязват се кръгчета с диаметър 8-9 см, правят се дупки с вилица върху тестото и с помощта на четка се намазва с доматено пюре или прясно настъргани домати. Поръсва се с босилек и прясно смлян чер пипер. Гъбите се измиват добре с брашно и вода и се нарязват на тънко. Гъбите се слагат върху тестените кръгчета и се настъргва кашкавал.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на блата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!