Пуешките бутчета трябва да се „готвят“ по-дълго време отколкото пилешките. По тази причина аз предварително леко ги посвърявам в подсолена вода и след това практически можете да приготвите всяка рецепта с пилешки бутчета и да ги замените с пуешките.
Така приготвих и пуешките бутчета с гъби и праз – като предварително ги сварих леко и след това в един плик за печене ги запекох заедно със зарзавата.
Вижте още идеи за рецепти за пуешки бутчета:
Пуешки пържоли с размачкани картофи на фурна
Пуешки бутчета целогодишно можете да си купите в София от магазини Вашата месарница.
Пуешко с гъби и праз

От 01/19/2020
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Пуешките бутчета трябва да се "готвят" по-дълго време отколкото …
Необходими продукти
- 4 пуешки бутчета
- 800 грама печурки
- 2 стръка праз
- 1-2 скилидки чесън
- 1 с.л. сушени зеленчуци на прах
- 1/2 ч.л. лют червен пипер със зехтин; турски
- няколко стръка копър
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. бяло вино
Приготвяне
- Пуешките бутчета се посвъряват в подсолена вода.
- През това време се назрязва праза и печурките (ако са едри). Зеленчуците се смесват заедно с подправките, зехтина, виното, чесъна.
- Всички продукти, заедно с бутчетата се прехвърлят в плик за печене и се пекат около 40 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!