Миналата седмица сложих началното на новата рубрика за рецепти с кафе с интервюто на Силвена, която ми даде интересни идеи за готвене с кафе. Тъй като аз до сега никога не бях пробвала да готвя с кафе й предложих тя да приготви първата. Освен рецептат за ароматното ястие от рибърца с кафе и чили, научих и някои тънкости за кафето, което предлагат J0rdaniCafe. Ще си кажете – кафе като кафе! И аз така си мислех, но скоро ще ви разкажа подробно кое кафе за коя рецепта е подходящо.
В случая за тази рецепта за ребърца е използвано JordaniCafe BAR еспресо. То има високо съдържание на арабика, което допринася за богатия вкус и аромат , придава привкус на сладост и завършеност.
Ребърца с кафе и чили Recipe
От 09/03/2012
Публикувано на :Миналата седмица сложих началното на новата рубрика за рецепти с кафе с …
Необходими продукти
- 1 кг свински ребърца
- 1 едра глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 250 мл червено вино
- 1 кафена чаша кафе силно, JordaniCafe BAR еспресо
- 1 ч.л. чили на прах или сос
- 2-3 с.л. олио
- черен пипер
- сол
Приготвяне
- Олиото се загрява в тиган, ако разполагате с уок - използвайте него. Ребрата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват докато порозовеят от всички страни.
- По този начин ребърцата са "запечатани" и така ще останат сочни.
- След като са готови се прехвърлят в тава за печене. Котлонът се намаля и в същата мазнина се слагат нарязаните на ситно лук и чесън.
- Оставят се докато омекнат. Добавя се чилито (или сос "Табаско"). Прибавят се кафето и виното. Посолява се и се оставя сместа да поври.
- Към подредените в тавата ребърца се прибавя соса. Завива се с алуминиево фолио и се пече около 1 ч. и 30 мин на 220 градуса. Тъй като всяка фурна пече различно, наблюдавайте ястието.
- Ще разберете, че свинските ребърца са готови, когато сосът поизври и месото се отделя лесно от кокала.
- Сосът останал от печенето може да се пасира и да се сгъсти с 1 ч.л. брашно (по желание).
- Поднася се с гарнитура от картофи с копър и стръкче магданоз.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Любопитна комбинация.. мисля да опитам 🙂
Сподели впечатления после, Марги!
davidim kak shte stane taman shte imam gosti ot meksiko…