Спомняте ли си онези хрупкавите, карамелени сусамки от детството? Когато нашите ми купеха сусамка, отхапвах парченце още докато бяхме в магазина (нещо, което не беше масово по онова време). Има сусамки, които се правят с мед, има и рецепти за сусамки, в които захарта се карамелизира. Аз ще ви покажа втората рецепта за сусамки.
За да станат хрупкави, се добавя малко оцет, сол, както и малко олио. След като сместа е готова, трябва да я изсипете върху равна повърхност (на плот, или тавичка(, покрита с хартия за печене. За да я изравните отгоре е най-добре да използвате шпатула, намазана с олио. Така няма сместа за сусамките да ви залепва по шпатулата.
Единствено трябва да намерите сусам и 20 минути, за да приготвите тази рецепта. Ако все още се чудите как се правят сусамки у дома, прочетете по-долу!
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItРецепта за сусамки

От 04/05/2013
Публикувано на :- Брой / порции: между 10 и 20 парченца, в зависимост от дебелината и размера
Спомняте ли си онези хрупкавите, карамелени сусамки от детството? Когато …
Необходими продукти
Приготвяне
- Суровият сусам се запича на микровълнова фурна, докато зрънцата леко се зачервят. Периодично се разбърква.
- През това време захарта се оставя да се карамелизира в съд на котлона, без да се разбърква. По края на съда се налива водата (2-3 с.л.).
- След като захарта се карамелизира добре се прибавя солта, олиото и оцета. (Внимавайте, че пръска).
- Разбърква се много бързо и се прибавя сусама.
- Разбърква се добре и сместа са излизва върху хартията за печене.
- С помощта на остър нож или нож за пица се нарязва на желани фигурки, след като изстине. По желание можете да използвате формички за дребни сладки.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Аз ги направих с белени слънчогледови семки. Станаха прекрасни! Благодаря за споделената рецепта!
Супер! Добра идея!