Ако се чудите как се пържат калмари, така че да станат крехки и в същото време панировката да бъде хрупкава, трябва да знаете, че има няколко трика. На първо място след като почистите калмарите трябва да ги нарежете на колелца с дебелина около 2 см.
Ако калмарите обаче са замразени трябва предварително да ги размразите добре. И в двата случая – пресни или замразени ги оставете да се отцедят добре в гевгир. Не трябва да има никаква вода по тях, парченца лед или да са ледено студени, защото като се пържат олиото ще смени лесно температурата си и няма да постигнете желания резултат.
Другата тънкост е самата панировка. Вместо да използвате само обикновено, бяло брашно – направете смес 50:50 бяло брашно о царевично брашно. Добавете към панировката и малко сол. Пържете на малки порции.
Вижте още рецепти с калмари:
Пълнени калмари с ориз и спанак
Рецепта за пържени калмари

От 09/06/2014
Публикувано на :Ако се чудите как се пържат калмари, така че да станат крехки и в същото …
Необходими продукти
- 1 кг калмари
- 5 с.л. бяло брашно
- 5 с.л. царевично брашно
- сол на вкус
- олио за пържене
Приготвяне
- Калмарите се почистват, измиват и се оставят да се отцедят добре в гевгир, като на няколко пъти се разклаща гевгира, за да падне водата.
- Калмарите се нарязват на шайби с дебелина около 1-2 см. (може и по-дебели, може и по-тънки). Ако използвате бейби калмари -изпържете ги цели.
- Мазнината се загрява много добре.
- Каламрите се овалват в сместа от двете брашна и сол.
- Пържат се в силно сгорещеното олио и след това се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.
- Поднасят се топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!