Тази салата е особено подходяща за цялата година. Сьомга, салата айсберг, майонеза и горчица можем да намерим по всяко време през цялата година. Друг е въпросът как ще е качеството на айсберга.
Истината е, че от Деан научих, че айсбергът става по-вкусен, когато леко се намачка с ръце преди да се поднесе. Преди това аз никога не съм намачквала айсберга, защото визуално иначе ми допада повече. А и е една идея по-хрупкав. Така че стигнахме до компромис – леко да стискаме с ръце айсберга за салатата 🙂 Оставам на вас да изберете как да го приготвите.
По отношение на соса за салатата използвах майонеза без яйца, защото смятам, че ще е по-добре с оглед на това, че в салатата има риба. Може би сте чували, че има хора, които като хапват риба, не я комбинират с млечни продукти и яйца по различни причини. Аз лично харесвам риба, запечена със сметана, но това е въпрос на избор. Специално тази салата ми се струва, че става по-лека с тази майонеза.
Вижте още:
Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук
Рулца от тиквички с пушена сьомга и крема сирене
Пилешко с картофи, гъби и майонеза на фурна
Pin ItСалата айсберг със сьомга и майонезен сос

От 08/10/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
Тази салата е особено подходяща за цялата година. Сьомга, салата айсберг, …
Необходими продукти
- около 500 грама салата айсберг
- 100 грама сьомга пушена
- 70 грама майонеза без яйца
- 1 с.л. дижонска горчица
- сол на вкус
- 1-2 с.л. магданоз нарязан на ситно
- лимон за поднасяне, по желание
Приготвяне
- Майонезата без яйца се разбърква заедно с горчицата и се добавя сол и нарязаният магданоз.
- Айсбергът и сьомгата се нарязват на парченца и се смесват заедно със соса.
- По желание се поднася с лимон.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!