Тази салата с карфиол е по идея на майка ми. Нейно е и изпълнението… и всичко! В тази връзка по отношение на салата мога само да ви кажа да я пробвате! Салата е с много средиземноморски дух, за това навярно е по-добре да използвате зехтин вместо олио.
Между другото мои приятели ми донесоха като подарък от Малта каперси от Гозо. Скоро ще ги пробвам и ще пиша специално за това.
Харесайте страницата ни във фейсбук – Merudia.bg
Вижте още:
Крем супа от карфиол и броколи
Pin ItСалата от карфиол, каперси и маслини

От 11/20/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 порции
Тази салата с карфиол е по идея на майка ми. Нейно е и изпълнението... и …
Необходими продукти
- 1 средно голяма глава карфиол
- 100 грама маслини без костилки
- 2 с.л. каперси
- 2-3 с.л. олио или зехтин
- 1 малък лимон
- 3-4 скилидки чесън
- 2-3 стръка магданоз
- сол на вкус
- 1 ч.л. горчица по желание
- люта чушка по желание
- черен пипер по желание
Приготвяне
- Измитата и отцедена глава карфиол се накъсва на цветчета (на розички).
- Нарязва се чесънът, посолява се на вкус, поръсва се олио и се пече във фурна на 200 градуса около 20 минути.
- След като изстине, карфиолът се обърква с нарязаните маслини и каперси.
- Лимонът се изцежда е се залива със сока. Останалата част от лимона се настъргва на стъргалото в блендера и се прибавя към салатата. Обърква се внимателно да не се разкъсат цветчетата на карфиола, слага се магданозът и в случая се поръсва с черен пипер.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!