salata_s_karfiol_kapersi_i_maslini

Тази салата с карфиол е по идея на майка ми. Нейно е и изпълнението…  и всичко! В тази връзка по отношение на салата мога само да ви кажа да я пробвате! Салата е с много средиземноморски дух, за това навярно е по-добре да използвате зехтин вместо олио.

Между другото мои приятели ми донесоха като подарък от Малта каперси от Гозо. Скоро ще ги пробвам и ще пиша специално за това.

Харесайте страницата ни във фейсбук – Merudia.bg

Вижте още:

Карфиол темпура

Крем супа от карфиол и броколи

Pin It

Салата от карфиол, каперси и маслини

salata_s_karfiol_kapersi_i_maslini

От sheytanova Публикувано на : 11/20/2013

  • Брой / порции: 2-3 порции

Тази салата с карфиол е по идея на майка ми. Нейно е и изпълнението...  и …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Измитата и отцедена глава карфиол се накъсва на цветчета (на розички).
  2. Нарязва се чесънът, посолява се на вкус, поръсва се олио и се пече във фурна на 200 градуса около 20 минути.
  3. След като изстине, карфиолът се обърква с нарязаните маслини и каперси.
  4. Лимонът се изцежда е се залива със сока. Останалата част от лимона се настъргва на стъргалото в блендера и се прибавя към салатата. Обърква се внимателно да не се разкъсат цветчетата на карфиола, слага се магданозът и в случая се поръсва с черен пипер.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият отговор на training for qa tester Отказ

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *