Най-специфичното в тази рецепта за салата с печено пиле е начинът, по който се приготвят пилешките гърди. След като се осолят и подправят с черен пипер се начукват до дебелина около 1,5 см и се натриват с рас ел ханут. За да полепнат добре подправките е добре съвсем леко да намазните пилешкото месо за салатата.
След това се запичат в намаслен тиган с незалепващо покритие като се обръщат на всяка минута. Това се повтаря докато пилешките гърди добият коричка. Ако са начукани добре и на тънко няма причина вътре да останат сурови. След като ги свалите от тигана, веднага ги оваляйте в нарязан на ситно магданоз и малко зехтин. Така ще останат сочни. Оставете ги да си починат и след това ги нарежете на жулиени.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Зелена салата с риба тон и царевица
Зелена салата с цитруси и червен лук
Зелена салата със запечено сирене халуми
Pin ItСалата с печено пиле

От 11/01/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
Най-специфичното в тази рецепта за салата с печено пиле е начинът, по …
Необходими продукти
- 1 зелена салатка
- 300 грама пилешки гърди
- 12-15 маслини
- няколко чери доматчета
- 3-4 стръка магданоз
- 1 стрък селъри
- сол на вкус
- 1 с.л. рас ел ханут
- 2 с.л. олио за запържването на пилешките гърди
- 2 с.л. зехтин с лимон
Приготвяне
- Зелената салатка се накъсва на парчета. Подправя се със зехтин с лимон и сол. Нарежда се в чиниите за салата.
- Отгоре се слагат по няколко маслини, разполовени чери доматчета и селъри.
- Най-отгоре се нарязват изпечените и нарязани на жулиени пилешки гърди.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!