Отново сме в сезона на свинското месо (поне у нас е така), но въпреки това времето навън все още е добро за разходки. Какъв е изводът – трябва да приготвим нещо от свинско месо, което обаче става бързо – или бързи шницели с резене.
Най-лесният вариант е да помолите във Вашата месарница да ви приготвят шницелите, като ги подправят с резене, чесън, копър, лимон, шарен пипер. Могат дори да ви ги доставят безплатно до дома.
Ако все пак искате да си ги приготвите у дома, ето как това може да стане бързо – бързи шницели с резене
Необходими продукти:
500 грама изтънено свинско месо – изтънено за шницели
1 с.л. зехтин (допълнително 1-2 с.л. за пърженето)
1 с.л. семена от резене
шарен пипер (на вкус)
сол (на вкус)
3 стръка пресен копър
2 с.л. лимонов сок (прясно изцеден)
Начин на приготвяне:
Месото се осолява и се поръсва с шарения пипер. Окрехкотява се. Поръсва се със семената от резене, копър, зехтин и лимонов сок. Оставя се за няколко часа в хладилник, за да поеме ароматите от подправките.
Пържи се до златисто в предварително загрян тиган с малко зехтин.
Вижте още за шницелите:
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!