olimipiiski_stadion_shokolad

Когато мислите за шоколад с коя страна го асоциирате? Аз си представям пейзажи в алпите, крави (лилави или на петна), мляко, мармоти, които завиват шоколада. Шегата на страна, но хубавият шоколад го свързвам с Белгия, Швейцария, Франция… Но от скоро и с Англия. Имах късмета да посетя Cadbury World – фабриката, където се произвежда така популярният във Великобритания шоколад Cadbury. Определено Кедбъри попада в списъка с вкусните дестинации на мерудия.бг. Посещението беше съпроводено с изключително много атракции – както за възрастни, така и за деца. Още на входа ни посрещнаха любезно разбира се, с шоколад 🙂

В The Bournville Experience минахме през атракцион, който показва историята на шоколада и най-вече на какаото, която датира от хиляди години, когато какаото е ратсяло в джунглите на Централна Америка. По атрактивен начин беше показано колко важни са всъщност джунглите, на само за происзводството на какаото (респективно на шоколада), но и за контрола на световния климат. Показаха ни и реплика на заведение за пиене на горещ шоколад в централен Лондон.

Имаше и презентация за темпериране на шоколада и приготвянето на шоколадови бонбони. Ето и началото:

Наред с демонстрацията с шоколада, най-интересна за мен беше разходката из самите цехове, в които се приготвя шоколада и пакетира.

paketirane_na_shokoad_Cadbury

Олимпийската тема беше широко застъпена и в шоколадовата индустрия. Вижте как изглежда шоколадовият стадион от шоколад!

olimipiiski_stadion_shokolad

И медалите!

olimpiiski_medali_ot_shokolad

Тази шоколадова обувка определено слагаше усмивка на лицето на всяка жена, която с угризения изяждаше огромни количества шоколад в Кедбъри Уърлд.

shokoladova_obuvka

В края на тура в Cadbury World се минава през най-големия шоколадов магазин в света на Кедбъри!

magazin_za_shokolad

Ако имате път към Бирмингам, непременно минете през тази шоколадова дестинация, това шоколадово царство! Ще се потопите в магията на какото, млякото о аромата на горещ шоколад! Определено е преживяване, заслужаващо дори цял ден!

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *