Ето и една рецепта за телешко шол, която майка ми приготвя.
За тази рецепта за телешки шол са ви необходими:
1 телешки шол
1 скилидка чесън
1 малък морков
10 зърна черен пипер
1 дафинов лист
2 зърна бахар
1 ч.ч. вино
1 ч.ч. вино
сол
Месото се почиства добре от мазнината и ципата. Шпикова се със скилитка чесън, разрязана по дължина на две, морков на тънки жулиени и около 10 зрънца черен пипер. Шпиковането става с тънък нож. Правят се прорези в месото, като леко се завърта ножа, за да може да се сложат продуктите за овкусяване – чесън, морков, черен пипер. Те може да се виждат извън месото. Посолява се на вкус и го слага в гювеча като се прибавя чаша вода, чаша вино, един дафинов лист и две зърна бахар. Студеният гювеч се поставя във фурната и задушаването продължава при 150 градуса 3-4 часа.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!