Тези агнешки хапки имат едно основно предимство – подготвят се за минутки, след което се „мятат“ във фурната и забравяме за тях… ароматът сам ни напомня след няколко часа, че са готови. През това време можем да отделим време за себе си, да приготвим гарнитура, да украсим дома да излезем на разходка…
Основният им недостатък обаче е, че свършват прекалено бързо. Ако се забавите с разходката (както се случи с мен докато бяхме с Михаел в парка) можете и да не намерите почти нищо останало. За сметка на това, ако имате обичлив съпруг като моя, той ще направи една сничмица с телефона, защото освен за мен, мисли и за „мерудията“ и за вас – моите почитатели 🙂
Та, ето това е резултатът от рецептата за шпиковани агнешки хапки с дъх на барбекю! Хапките се шпиковат с малки парченца чесън, а ароматът на барбекю идва от пушения червен пипер. Ето как да си приготвите шпиковани агнешки хапки:
Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Агнешки котлети на фурна с картофи и моркови
Агнешки котлети със спанак и сирене
Шпиковани агнешки хапки с дъх на барбекю

От 04/02/2016
Публикувано на :Тези агнешки хапки имат едно основно предимство - подготвят се за …
Необходими продукти
- 1 агнешки бутче обезкостено
- 3 скилидки чесън
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 2 щипки кориандър сух
- 2 щипки суха горчица
- 3 с.л. зехтин
- сол на вкус
Приготвяне
- Агнешкото бутче се нарязва на хапки и всяка хапка се шпикова с малко парченце чесън (в месото се прави малък разрез с остър нож с тънко острие и в прореза се слага малко парченце чесън).
- Хапките се осоляват.
- Всички подправки се смесват заедно със зехтина и хапките се омесват в сместа.
- Агнешките хапки се слагат в плик за печене и се пекат около 2 часа на 170-180 градуса в предварително загряна фурна или до готовност.
- По желание можете да поръсите с магданоз. Поднасят се топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Сподели после как е била пробата, моля 🙂