Онзи ден в рибния магазин до нас един възрастен човек на опашката пред мен си купи два котлета сьомга и сподели на продавача, че винаги приготвя скумрията с доматен сос на фурна. Искал със съпругата си да опитали да приготвят рибата по различен начин, но не знаели как. Обясни, че тя била по-консервативна и не обичала да експериментира с рецептите. Продавачът в рибния магазин му предложи да пробва да направи сьомгата в плик на фурна, като добави картофи и моркови.

Аз чух тази идея за приготвяне на сьомга в плик и ми се стори изключително подходяща. Имах вече пресни картофи и моркови в къщи и оставаше единствено да дойде моя ред в магазина и да купя котлети сьомга. По желание можете да добавите също целина, копър, а можете и да изпечете сьомгата само с картофи и моркови. В един плик се побират отлично два по-големи котлета от сьомга + зеленчуците.

Вижте още:

Рибна чорба със сьомга

Сьомга с босилеково песто и сос тартар

Сьомга с девисил на фурна

Сьомгова пъстърва със сметана, синьо сирене и стафиди

Сьомга в плик на фурна със зеленчуци

От sheytanova Публикувано на : 05/08/2014

    Онзи ден в рибния магазин до нас един възрастен човек на опашката пред …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Картофите и морковите се нарязват на парчета. Осоляват се и се поръсват с шарен пипер + малко зехтин.
    2. Сьомгата също се овкусява със сол и шарен пипер. Рибата и зеленчуците се слагат в плик за печене (+ виното) и пликът се затваря добре.
    3. Пликът с рибата се слага в тавичка за печене и се пече в предварително загряна фурна на 170 градуса около 35 минути (ако картофите ви са по-едри може да отнеме и малко повече време).

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0 отговори

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *